TONEEL EN THEATER
De eerste regisseur die Van Megens werk regisseerde was de latere politicus John Leerdam. Van Megen brak door toen Willem van de Sande Bakhuyzen zich over zijn werk ontfermde. Hij regisseerde drie toneelstukken van Van Megen: De schrijver en de uitgever (1989), met Peter Blok, Har Smeets en Pierre Bokma; Uiteengaan in subgroepen (1991), met Guus Dam, Walter Crommelin en Carine Crutzen, en De Egyptische schaatser (1998), met Sabri Saad El Hamus. De Egyptische schaatser werd ook bewerkt tot hoorspel, met Jacob Derwig in de hoofdrol, en belandde op de tweede plaats bij de Prix Europe in Berlijn. In 2005 regisseerde Porgy Franssen Van Megens, De redenaar, met Victor Löw in de hoofdrol. Victor Löw ontving voor zijn rol een nominatie voor de Louis dOr, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol van het jaar.

‘Reinier Bulder speelt een indrukwekkende Godfried Bomans’ ‘Medespelers Annick Boer, Randy Fokke en Frederik Brom vertolken evenzeer sterke rollen’- AD****
‘Curieuze en intrigerende toneelavond’ – theaterkrant.nl****
‘Als geen ander kan Reinier Bulder Godfried Bomans tot leven wekken’ – de Volkskrant***
‘Treffend neergezet door Reinier Bulder’- Het Parool***
‘Uiterst genuanceerde spel Reinier Bulder’-NRC***


Lees meer...
De Redenaar (10 mei '05)

I have a dream. Ich bin ein Berliner. At your service. Een onbetekende ambtenaar laat zich meeslepen door zijn passie om beroemde toespraken uit het hoofd te kennen. Hij droomt ervan om ze met hetzelfde charismatische elan uit te spreken als ooit zijn voorbeelden. Maar de man drijft zichzelf met zijn obsessie tot waanzin.


Lees meer...

De Egyptenaar Hakim traint keihard om de Elfstedentocht op professioneel te kunnen rijden. Dan begeeft zijn verwarming het. De ver- warmingsmonteur die hij belt, zegt iets wat Hakim als discriminerend ervaart.


Lees meer...
Uiteengaan in subgroepen (10 december '91)

Door de theaterkritiek geprezen satire, met veel herkenbaars voor een ieder die wel eens werkloos is geweest of onderworpen aan loop- baantrainingen.


Lees meer...

Uitgever: Ik vroeg mij ook steeds af, waar bent u nou in dit verhaal? Schrijver: Waar ik ben? Uitgever: In dit verhaal. Schrijver: Ja…nou, overal natuurlijk. Uitgever: Dat zie ik niet. Schrijver: Hoe bedoelt u? Uitgever: Ik zie ú niet in dit verhaal, ik zie ú niet. Uzèlf…


Lees meer...
Pagina 1 van totaal 1 paginas